glocalincome

Eνημέρωση για την Πατέντα του Π. Ζωγράφου.

 
Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ο Έλληνας Νίκολας Τέσλα!!!
  • 1. ​Ένωση Ελλήνων Φυσικών http://eef.gr/enimerosi/1064-aktinobolia.html 
    Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/10/2015 στην Αθήνα εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΕΦ με σκοπό την παρουσίαση της εφεύρεσης του Πέτρου Ζωγράφου, με την οποία επιτυγχάνεται η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από νερό, όπως και την διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ της ομάδας που υλοποίησε την ιδέα και μελών του ακροατηρίου, το οποίο περιελάμβανε επιστήμονες διαφόρων κλάδων, φοιτητές και μαθητές.
    Η ΕΕΦ προσέγγισε το θέμα αποσκοπώντας να καταλήξει σε συμπέρασμα για το αν το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι “όνειρο ή πραγματικότητα”, μέσα από την παράθεση στοιχείων για την αρχή λειτουργίας της συσκευής και αριθμητικών δεδομένων, όπως παρουσιάστηκαν από την ερευνητική ομάδα. Η πρώτη αυτή συζήτηση έγινε στο πλαίσιο μίας σειράς από βήματα πριν την οριστική κατοχύρωση της ιδέας. Ως επόμενα βήματα προτάθηκαν από την ΕΕΦ η παρουσίαση σε επιστημονικό συνέδριο και η δημοσίευση σε ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό με κριτές.
    Η αρχή λειτουργίας της συσκευής παρουσιάστηκε σε δύο φάσεις.
    Σε πρώτη φάση, ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας Γιάννης Σπηλιόπουλος εξέφρασε την πρόθεση της ομάδας για συζήτηση, χωρίς να αμφισβητούνται οι ήδη αποδεκτές αρχές που διέπουν τα φυσικά φαινόμενα. Ανέφερε ότι η λειτουργία της συσκευής στηρίζεται στην ηλεκτρόλυση ύδατος με χρήση υψηλών συχνοτήτων, με εκπομπή υδρογόνου το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει αντιδραστήρα ψυχρής καύσης με 0% εκπομπή ρύπων και μόνο κατάλοιπο το απιονισμένο νερό. Η άποψη της ερευνητικής ομάδας είναι ότι η ανάλυση συχνοτήτων σε αρμονικές είναι ένα πεδίο που δεν έχει ερευνηθεί όσο πρέπει και που δίνει δυνατότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί. Ωστόσο, δεν έγινε αποκάλυψη όλων των πλεονεκτημάτων της προτεινόμενης καινοτομίας, αναμένοντας την οριστική κατοχύρωση από τον ΟΒΙ, καθώς έχει ήδη αποδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο σκέλος της διαδικασίας και εκκρεμεί η αίτηση για το δεύτερο.
    Σε δεύτερη φάση, ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος αναφέρθηκε στην καινοτομία μετατροπής της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω δύο διαδικασιών: μίας ηλεκτροχημικής αντίδρασης και μίας ακτινοβόλησης του χώρου όπου αυτή πραγματοποιείται. Πλεονέκτημα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη αντίδραση δεν υπόκειται στους περιορισμούς του κύκλου Carnot και έτσι γίνεται εφικτή η μεγιστοποίηση της απόδοσης σε έναν βαθμό που αγγίζει το 96%. Επίσης, έδωσε πειραματικές τιμές για την ενέργεια, την ισχύ, την τάση και το ρεύμα, όπως μετρήθηκαν σε προηγούμενες επιδείξεις. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η ίδια η συσκευή δεν παρουσιάστηκε, για τεχνικούς λόγους, στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
    Ακολούθησε σειρά τοποθετήσεων από διακεκριμένους επιστήμονες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας, όπου εκφράστηκε από την μία ο θαυμασμός για την ιδέα και την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος και από την άλλη οι επιφυλάξεις σε σχέση με ορισμένα στοιχεία, τόσο στην θεωρία όσο και στα πειραματικά αποτελέσματα. Τονίστηκε επίσης η σημασία της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος και από κοινωνική άποψη, με ζητούμενο πάντα την επίτευξη ενεργειακής αυτονομίας.
    Στην συνέχεια, διατυπώθηκαν ερωτήσεις, στις οποίες απαντούσε ο εφευρέτης και οι οποίες έγιναν από επαγγελματίες του χώρου των θετικών επιστημών και από μαθητές. Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι αν απαντηθούν επαρκώς κάποια ερωτήματα και επιλυθούν κάποια προβλήματα που εμφανίζονται κατά την λειτουργία της συσκευής, τότε θα μιλάμε για μία σπουδαία ανακάλυψη.
    Στο τέλος, ακούστηκαν προτάσεις για την καλύτερη προβολή και αξιοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, ώστε αυτή να επιφέρει μέγιστο όφελος για όλη την κοινωνία.
    Η ΕΕΦ τιμά πάντα τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους σε αυτό στο οποίο πιστεύουν και δίνει βήμα στους ανεξάρτητους ερευνητές. Οι όποιες επιφυλάξεις μας θα παραμείνουν επιφυλάξεις, μέχρι η επιστημονική κοινότητα να επιβεβαιώσει και να επικυρώσει την πρόταση-εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου, που σεμνά υπηρετεί τόσα χρόνια την έρευνα από την δική του σκοπιά, στον τομέα της επίλυσης του ενεργειακού ζητήματος.
    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ

    ===========================
  • 2. => 
    Ο Πέτρος Ζωγράφος είναι ο Έλληνας Νίκολας Τέσλα!!! Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την παραγωγή υδρογόνου σε μικρή κλίμακα μία απλή και φθηνή διαδικασία προσιτή εις τον καθένα και μάλιστα ανταγωνιστική της μεγάλης κεντρικής παραγωγής!!!  Η βασική του εφεύρεση είναι η παραγωγή υδρογόνου και οξυγόνου (υδροξύ) από απλό νεράκι από την βρύση ή την θάλασσα με χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών υψηλής συχνότητας (τέραχέρτζ). Οι παλμοί αυτοί έχουν τέτοια συχνότητα που "συντονίζουν" το μόριο του νερού, με αποτέλεσμα την διάσπασή του. Ο Πέτρος Ζωγράφος ως άριστος ηλεκτρονικός εφηύρε μία νέα παλμογεννήτρια για την επίτευξη αυτών των υψίσυχνων παλμών και συνεπώς ανακάλυψε μία νέα μέθοδο διασπάσεως των μορίων του νερού και παραγωγής υδρογόνου : την ΠΑΛΜΟΛΥΣΗ!!!   Για την λειτουργία της συσκευής απαιτείται η χρήση μίας πλακέτας μεταλλικού κράματος (αγνώστου μέχρι στιγμής συστάσεως) η οποία αναλώνεται σταδιακά. Με τις πρώτες εκτιμήσεις χρειάζεται ένα κιλό κράματος για την παραγωγή 1600 κανονικών κυβικών μέτρων υδρογόνου. Με ενεργειακό περιεχόμενο του υδρογόνου ίσο με 3,5 kWh/Nm^3, η παραγωγή 1600 Nm^3 κυβικών μέτρων υδρογόνου αντιστοιχεί σε 5600 kWh χημικής-θερμικής ενέργειας. Με χρήση μίας απλής ηλεκτρογεννήτριας με βαθμό αποδόσεως 30%, με την παραγωγή αυτή μπορούμε πλέον να παράγουμε 1680 kWh ηλεκτρικής ενέργειας με ένα κόστος μετάλλου της τάξεως 50 ευρώ δηλαδή ίσο με 50/1680 = 0,03 €/kWh έναντι των 0,19 €/kWh που χρεώνει η ΔΕΗ!!!!   Εάν υποθέσουμε ότι το ενεργειακό περιεχόμενο του μετάλλου είναι περί τις 22 kWh θερμικής ενέργειας ανά kg αυτό συνεπάγεται ότι κάθε κυβικό παραγόμενου υδρογόνου χρειάζεται 0,014 kWh θερμότητας / Nm^3 για την παραγωγή του μετάλλου. Η σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου με ηλεκτρόλυση χρειάζεται περί τις 5 με 6 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά Nm^3 υδρογόνου. Επομένως ο Πέτρος Ζωγράφος εφηύρε μία τεχνολογία η οποία έχει πρακτικά εκμηδενίσει την κατανάλωση ενέργειας, ηλεκτρικής ή θερμικής.
Πάντα τα ανωτέρω τα αλίευσα από την συμμετοχή εις την τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ως "Κριτής".  Χρειάζονται όμως ακόμα επιβεβαίωση με επίσημα πειράματα τα οποία σκοπεύουμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τα Πολυτεχνεία της χώρας.!


3.
​Ε
νεργειακοί συνεταιρισμοί
 
Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 1.000 
​​
ενεργειακοί συνεταιρισμοί. Εντυπωσιακή είναι η εξέλιξή τους και στις ΗΠΑ όπου υπάρχουν στο 80% των κομητειών της Αμερικής πάνω από 900 τοπικές επιχειρήσεις σε 47 Πολιτείες και 40.000.000 μέλη-ιδιοκτήτες, σύμφωνα με στοιχεία του Dirk Vansitjan, προέδρου της
​​
 Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων
.
Η εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας έχει ευρύτερες διαστάσεις και συμβολισμούς, αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του Ενεργειακού και Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού : «Είναι ένα εργαλείο για να περιορίσουμε τις οικογενειακές δαπάνες, να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση και κίνηση και να κρατήσουμε στο νησί τα πολλά χρήματα που φεύγουν για εισαγωγές πετρελαίου. Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, την απασχόλησή μας, να αναπτύξουμε μία βιώσιμη οικονομία των ίδιων των πολιτών που θα συνδέεται και με άλλες δραστηριότητες »

4. ​
Όπως προβλέπουν κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι, βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας εποχής της παγκόσμιας ιστορίας, στην οποία μπορεί να μας οδηγήσει το υδρογόνο και οι εφαρμογές του για παραγωγή ενέργειας.  
Μεταξύ των «πιονέρων» αυτής της περιόδου που διανύουμε είναι ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, η συσκευή του οποίου παράγει ηλεκτρισμό, καθώς και υδρογόνο που μπορεί να αξιοποιηθεί ως καύσιμη ύλη για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τον πολιτισμό μας. Μοναδικό έξοδο; Το αθώο νερό και στοιχεία που βρίσκονται σε αφθονία στη φύση, τα οποία συνδυαζόμενα με τις κατάλληλες ραδιοσυχνότητες παράγουν αυτό που μέχρι τώρα μας φαίνεται ως «θαύμα».
Στην πέμπτη κατά σειρά εκπομπή με θέμα τη σπουδαία εφεύρεση, τροφοδοτήθηκε απρόσκοπτα με ενέργεια παραγόμενη από νερό ένας βενζινοκινητήρας καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, υπό τα βλέμματα επιστημόνων που βρίσκονταν στο πάνελ του «Κίτρινου Τύπου». 

   

Παράλληλα παρουσιάστηκε μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη: την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μία κλειστή σύσκεψη στο Πεντάγωνο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιστημόνων και πολιτικού προσωπικού, για τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση. Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τη συσκευή του και αμέσως βρήκε ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό μυστικό» την αρχή λειτουργίας της.

Πλέον, έπειτα από την αναγνώριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, το υπουργείο αναλαμβάνει την εποπτεία της διαδικασίας, ώστε η συσκευή να κατοχυρωθεί ως στρατιωτική πατέντα, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη και την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα θα διαθέσει ειδικό εργαστήριο για την υλοποίηση του προγράμματος που φιλοδοξεί να δώσει λύση στο ενεργειακό.












Γρηγόρης θ. Μαλτέζος 
Ενεργειολόγος Μηχανικός
  ΤΗΛ : 6932.313.108